Thema Hatsjoe! bij kinderdagverblijf Villa Kakelbont

Wij zijn weer gestart met het thema ‘Hatsjoe!’.

Zoals je vast al kunt raden gaat dit thema over ziek zijn. De themahoeken van kinderdagverblijf Villa Kakelbont zijn omgetoverd tot ziekenhuizen. De kinderen hebben allemaal wel eens meegemaakt dat zij zelf of iemand in hun omgeving ziek waren. Bij ons kunnen ze deze ervaringen naspelen en op deze manier krijgen grip krijgen op de wereld om zich heen.

Ze kunnen echte dokters zijn en hun patiƫnten weer helemaal beter maken. De zieken worden lekker in bed gestopt en er wordt goed voor ze gezorgd. Ze krijgen hoestdrank, pilletjes of een prik! Er is genoeg materiaal om te ontdekken en om mee te experimenteren. Arme Puk is ook ziek. We gaan onderzoeken waarom hij ziek is. Heeft hij buikpijn of moet hij hoesten? Gelukkig willen de kinderen van Villa Kakelbont hem ook weer beter maken! Even luisteren met de stethoscoop en dan een prikje!

De kinderen ontwikkelen zich spelenderwijs op verschillende ontwikkelingsgebieden. Ze werken bijvoorbeeld aan hun woordenschat door woorden te oefenen en nieuwe woorden te leren. Ze leren om samen te spelen, wat bijdraagt aan hun sociaal-emotionele ontwikkeling.

 

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan