Thema kerst bij kinderdagverblijf villa kakelbont in Venlo

Sinterklaas is net de deur uit en de kerst komt er alweer aan. De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont waren nog volop bezig met sinterklaas en de liedjes, maar nu is dat alweer voorbij. Door het visueel te maken, wordt dit voor de jongere doelgroep van de kakelbontjes van kinderdagverblijf villa kakelbont iets makkelijker om te snappen.

IMG-20171212-WA0009

En bij de kerst hoort er natuurlijk als eerste bij dat er een kerstboom komt te staan op de groepen bij kinderdagverblijf villa kakelbont. De kinderen die willen helpen, mogen uiteraard helpen met de kerstboom. Vanwege de veiligheid en de risico’s voor de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont hebben we gekozen voor kunstkerstbomen en plastic kerstballen op de groepen.

Eerst moesten we de takken in de kerstboom zetten en de takken uit elkaar halen. De takken in de kerstboom zaten op kleur (iedere rij van de kunstkerstboom heeft een bepaalde kleur) dus de kakelbontjes van kinderdagverblijf villa kakelbont mochten eerst naar de kleur kijken en daarna de takken in de boom stoppen. Nadat de juf van kinderdagverblijf villa kakelbont de lichtjes in de kerstboom had gehangen, mochten de kinderen meehelpen om de kerstballen in de kerstboom te hangen. Op sommige plekken zaten heel veel kerstballen lekker gezellig dicht tegen elkaar aan, terwijl er op andere plekken in de kerstboom weinig ballen zaten. Maar het belangrijkste is dat de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont het heel leuk vonden om te helpen met de kerstboom en bij kinderdagverblijf villa kakelbont kan dit natuurlijk ook wel allemaal 🙂

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan