Thema Pasen bij kinderdagverblijf villa kakelbont in Venlo

IMG-20180323-WA0005

Aankomend weekend is het alweer Pasen in Nederland. Ook bij kinderdagverblijf villa kakelbont zijn we begonnen met het thema. De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont mogen deze week weer veel verschillende leuke activiteiten doen met betrekking tot Pasen. We hebben op alle 3 de groepen (nilssons, tommy’s en annika’s en de langkousjes) een leuke winkelhoek gemaakt waar de kakelbontjes eieren kunnen kopen en verkopen.

Er zijn veel verschillende soorten eieren in de winkel, grote/ kleine eieren, gekleurde en witte eieren, harde en iets minder harde eieren. De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont kunnen op deze manier spelenderwijs al goed in aanraking komen met het onderwerp eieren die natuurlijk tijdens Pasen niet kunnen ontbreken.

IMG-20180322-WA0003

Er worden ook veel activiteiten gedaan met de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont die met dit thema te maken hebben maar we blijven het ook belangrijk vinden dat de kinderen zichzelf kunnen blijven ontwikkelen tijdens het vrij spelen. Daarom is het ook fijn dat we een winkel hebben die aansluit op het desbetreffende thema zodat de kakelbontjes zich het thema wat meer eigen kunnen maken. Uiteraard wordt hier vooraf ook een demonstratiespel gespeeld door de juffies van de groepen zodat de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont wel een klein beetje een idee hebben van wat de bedoeling is. Meestal spelen ze eerst precies na wat ze gezien hebben en daarna wordt er steeds meer een eigen spel van gemaakt. De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont vermaken zich wel in het leuke winkeltje!

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan