Kijkboek met de jongere kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont in Venlo

Ook de jongere kinderen willen we bewust betrekken bij de activiteiten van kinderdagverblijf villa kakelbont. Bij het thema knuffels betrekken we ook de verschillende soorten dieren erbij. Op deze manier proberen we de baby’s al kennis te laten maken met de dieren en de geluiden van de dieren.

IMG-20180320-WA0006

We hebben een kijkboek voor de baby’s waar steeds een plaatje staat van iets, in dit geval van verschillende dieren. De baby’s hebben natuurlijk niet zo veel aan alleen maar plaatjes vandaar dat het bij kinderdagverblijf villa kakelbont heel belangrijk is om de materialen erbij te hebben om het plaatje en het woord wat benoemd wordt, visueel te maken. Vooraf worden de dieren al gezocht die bij de plaatjes horen en vervolgens gaat de juf 1 op 1 met een baby of jonger kindje van kinderdagverblijf villa kakelbont de woorden benoemen en de dieren met hun geluiden laten zien. Ook hierin kun je benoemen of een dier hard of zacht voelt, we hadden bijvoorbeeld een zachte hondenknuffel erbij en een paard wat er hard uitziet. Op deze manier kunnen de kakelbontjes van kinderdagverblijf villa kakelbont horen wat het voor plaatje is, kijken naar het plaatje, iets aan kunnen raken wat op het plaatje lijkt en voelen hoe het materiaal voelt van het desbetreffende voorwerp. Ook laten we de geluiden horen van wat bijvoorbeeld het paard, de hond of de koe doet. De baby’s vonden het stiekem het leukste om proberen het boekje te pakken of de voorwerpen met de mond te ontdekken 😉

Maar op deze manier proberen we bij kinderdagverblijf villa kakelbont de kinderen op jonge leeftijd al kennis te laten maken met de taal en de voorwerpen die bij de taal horen.

 

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan