Vastelaovend sjingeleboem bij kinderdagverblijf villa kakelbont in Venlo

Het is weer de tijd van de Carnaval in het zuiden van Nederland, zo ook bij kinderdagverblijf villa kakelbont! De kinderen mogen alle weken dat we met dit thema bezig zijn, verkleed komen (en de juffies ook) In deze weken zullen de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont heel veel leuke dingen doen en leren die met de carnaval te maken hebben.

IMG-20180126-WA0021

We hebben op alle 3 de groepen (langkousjes, nilssons en de tommy’s en annika’s) een hoek gemaakt waar ze zich kunnen verkleden. Dit is de carnavalswinkel waar veel leuke spullen te vinden zijn voor de kakelbontjes van kinderdagverblijf villa kakelbont. Ze kunnen hier mooie jurkjes aan, piratentruitje, clownspak, leuke hoedjes, prinsenmuts enz. Er is voor de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont genoeg te verkleden op de groepen. De oudere kinderen proberen we ook te stimuleren om zelf al de kleren aan te doen/ proberen.

IMG-20180130-WA0008

Vooral hebben we met de langkousjes en de nilssons eerst een demonstratiespel gedaan op de groep. Een paar kinderen van de nilssons kwamen met de juf van kinderdagverblijf villa kakelbont mee naar de groep van de langkousjes om te winkelen bij de carnavalskleding. De juf van de nilssons had een paar leuke carnavalskleren meegenomen naar hun eigen groep maar eerst meost ze de kleren nog betalen in de winkel aan de kasssa. De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont vinden het altijd heel leuk om een demonstratiespel te zien, op deze manier zien ze wat de bedoeling kan zijn en gaan ze dit ook zelf naspelen. De fantasie wordt er ook nog eens bij geprikkeld, dat de kakelbontjes zelf op nieuwe ideeën komen en dat ze het spel een beetje kunnen naspelen.

IMG-20180201-WA0000

De komende weken kunnen de kakelbontjes van kinderdagverblijf villa kakelbont zich nog heel erg vaak verkleden 🙂

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan