Verschillende manieren van fruit serveren bij Kinderopvang Villa Kakelbont

De afgelopen tijd zijn we steeds bewuster bezig met gezonde voeding bij kinderopvang villa kakelbont. Tegenwoordig krijgen jongere kinderen steeds meer op vroegere leeftijd overgewicht en kunnen op latere leeftijd andere gezondheidsklachten gaan komen.

Gezonde gewoonten aanleren is gemakkelijker dan later iets ongezonds afleren. Dat geldt ook voor gezonde voedingsgewoonten. Omdat er bij kinderopvang villa kakelbont in Venlo gedurende de dag allerlei eet- en drinkmomenten zijn, spelen de juffies van de langkousjes, nilssons en de tommy’s en annika’s  een grote rol in de eetopvoeding.

Het is belangrijk dat we de gezonde voeding aantrekkelijk maken bij kinderopvang villa kakelbont. Laatst deden we dit al door middel van gezichten te maken maar dit lukt vanwege tijdgebrek niet altijd. Hoe kunnen we bijvoorbeeld fruit op andere manieren aantrekkelijk maken?

Als eerste is het belangrijk dat de kakelbontjes van kinderopvang villa kakelbont kunnen zien hoe het fruit gemaakt wordt. Daarna is het ook belangrijk dat de juffies het goede voorbeeld geven en ook mee fruit eten met de kakelbontjes. Om het fruit leuker en aantrekkelijker te maken kun je bijvoorbeeld stukken fruit aan een stokje doen en dan heb je fruitspiesjes die je kan eten bij kinderopvang villa kakelbont. Het klinkt wel heel vrolijk en lekker als er wordt gevraagd wie er een fruitspiesje zou willen.

Dit geldt ook voor een fruitcocktail, dat klinkt ook uitnodigend om te proberen. En wie weet zijn er op deze manier wel een paar kakelbontjes die dan toch nieuwe fruitsoorten willen proberen te proeven. Het is ook gezellig (als er minder grote kindjes op de groep zijn) dat ze in een gezellig kringetje kunnen zitten en dan is er geen theekransje maar ene fruitkransje bij kinderopvang villa kakelbont!

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan