Vastelaovend bij Kinderopvang Villa Kakelbont in Venlo

Deze week zijn we begonnen me het thema carnaval (vastelaovend voor de limburgse vierders). De kinderen mogen de aankomende tijd vanuit thuis verkleed komen spelen maar voor de kakelbontjes die bij kinderopvang villa kakelbont in hun eigen kleding komen, hebben we een carnavalswinkel.

In deze carnavalswinkel kunnen ze bij de langkousjes, nilssons en de tommy’s en annika’s van kinderopvang villa kakelbont goed winkelen want daar hangen hele mooie prinsessenjurken, clownspakken, dierenkostuums enz.

Vooraf kan er een demonstratiespel gespeeld worden voor de jongere kinderen maar de oudere kinderen gaan bij binnenkomst al naar de carnavalswinkel toe en kijken meteen wat er allemaal hangt. Ze proberen dan zelf iets aan te trekken of geven een kostuum aan een ander kakelbontje. Ze kijken allemaal hun ogen uit in de mooie carnavalswinkel want er hangt niet alleen kleding maar er is nog meer te krijgen zoals een prinsenmuts, pruik, hoedjes enz.

 

Toch is het voor de kakelbontjes van kinderopvang villa kakelbont nog leuker om samen met de juffies te spelen in de carnavalswinkel, bijna iedereen wil dan meedoen want dat is natuurlijk een stuk gezelliger. Uiteindelijk kunnen ze op deze leeftijd nog een beetje sturing gebruiken en dit nodigt de jongere kinderen uit om mee te doen en ze kunnen bij de fantasie en het spel betrokken worden.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan