Verstoppertje spelen bij kinderdagverblijf villa kakelbont in Venlo

De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont vinden het erg leuk om veel te knuffelen met de knuffels tijdens dit thema. Maar wat kun je nog meer doen voor activiteiten met knuffels? Wat vinden de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont leuk om te doen met de knuffels? Wie heeft er allemaal een knuffel thuis en hoe heet de knuffel?

Puk wilde heel graag een spelletje spelen met de kakelbontjes van kinderdagverblijf villa kakelbont in Venlo. Hij had stiekem een knuffel verstopt en de kinderen mochten de knuffel gaan zoeken. Deze activiteit deden we uitvoeren in kleine groepjes zodat sommige kinderen ook een kans kregen om mee te kunnen doen met deze activiteit. In een grote groep zijn vaak dezelfde kinderen die vooraan staan met de activiteit bij kinderdagverblijf villa kakelbont en krijgen andere kinderen geen kans terwijl ze het wel zouden kunnen. Ook kun je kinderen die wat meer op de achtergrond zijn meer stimuleren om tijdens een activiteit actief mee te doen of te helpen. Meestal kiezen we ook bewust bepaalde kinderen in een groepje zodat ze van elkaar kunnen leren en elkaar helpen.

Bij kinderdagverblijf villa kakelbont leren de kinderen vooral veel van elkaar en stimuleren elkaar om nieuwe dingen te ontdekken. Tijdens het verstoppertje spelen van een knuffel leren de kinderen om te zoeken naar de knuffel, dit wordt wel in een kleinere ruimte gedaan omdat het spelletje al moeilijk genoeg genoeg kan zijn. Verstoppertje spelen kan op verschillende manieren, je kunt ook verschillende materialen (hard/zacht) onder een doek leggen en daar iets van verstoppen. De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont moeten dan heel goed nadenken over welk materiaal ze missen onder het doek en wat er dus weg is. En wat zijn ze dan trots als de knuffel weer gevonden is!

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan