Verven met de voeten bij Kinderopvang Villa Kakelbont in Venlo

Tijdens het thema ” ik ben een kunstenaar” wordt er veel geknutseld bij de langkousjes, nilssons en de Tommy’s en annika’s van kinderopvang villa kakelbont. Knutselen wordt vooral gedaan met de handen, de kinderen krijgen een kwast vast of ze mogen met de vingers verven.

Bij de langkousjes en nilssons mochten de kinderen van kinderopvang villa kakelbont verven met hun voeten. Dat is een beetje gek en vreemd voor de meeste kinderen. Vooral omdat dit onbekend is, weten de kakelbontjes niet wat ze ervan kunnen verwachten.

In een kleinere ruimte (zoals de grondbox) is het makkelijker om deze activiteit met de kinderen te doen. Er wordt eerst een vel papier op de grond gelegd, dat is het blaadje waar de kunst op wordt gemaakt. De kleine kunstenaars van kinderopvang villa kakelbont mochten deze kunstwerken met hun voeten maken, heerlijk door de verf lopen op hun blaadje.

Het klinkt heel leuk maar er waren toch een aantal kinderen die dit niet leuk vonden. Sommige kinderen vinden het raar dat er iets onder hun voeten zit. Andere kinderen vinden het spannend om met de voeten te verven en verven dan liever met hun handen. En er zijn kinderen die dit heel leuk vinden en alle kanten opgaan met de verf op het papier. De kinderen die het niet leuk of spannend vinden, hoeven uiteraard deze activiteit niet te doen als ze het niet fijn vinden.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan