Voorleesboek van het thema Regen bij Kinderopvang Villa Kakelbont

Bij ieder thema hoort ook een eigen boek, bij het thema “regen” hebben we bij kinderopvang villa kakelbont als hoofdvoorleesboek “Mascha in de regen”. Dit boek gaat over een meisje die graag in de regen wil spelen maar het regent niet. Uiteindelijk mag ze van haar vader  in het bad staan met haar regenjas en regenlaarzen.

Wij vinden het heel heel belangrijk om veel voor te lezen aan de kakelbontjes van kinderopvang villa kakelbont bij de langkousjes, nilssons en de tommy’s en annika’s.

Voorlezen is heel belangrijk voor de taalverwerving en -ontwikkeling van kinderen. Zij leren hierbij namelijk veel nieuwe woorden en leren deze taal begrijpen door deze te koppelen aan een context. Daarnaast ontwikkelen kinderen tijdens het voorlezen fantasie, luistervaardigheden en helpt het hen om zich te leren concentreren. Daarom vinden wij het als team van kinderopvang villa kakelbont heel belangrijk om veel voor te lezen.

Door alleen een boek voor te lezen, bereik je deze doelen nog niet. Je wilt namelijk dat het kind actief betrokken is en misschien zelfs meedoet. Dit kan al op zeer jonge leeftijd. Door middel van interactief voorlezen betrek je kinderen meer. Kinderen krijgen zelf een rol in de activiteit en worden gemotiveerd om actief mee te doen. Hierdoor gaat de taal een veel grotere rol spelen bij het kind zelf. Daarnaast kun je met activiteiten meer aansluiten op de behoeften en voorkeuren van het kind. Regelmatig hebben we bij de boeken bij kinderopvang villa kakelbont ook voorwerpen erbij zodat het tastbaar is voor de kinderen. Bij dit thema hebben we bijvoorbeeld de regenlaarzen zichtbaar zodat ze niet alleen het woord leren kennen maar ook zien hoe het eruit ziet.

 

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan