Voorlezen bij Kinderdagverblijf Villa Kakelbont in Venlo

De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont houden heel erg van voorgelezen worden, ze vragen geregeld aan een juffie van de groep om bepaalde boekjes voor te lezen. Vaak worden steeds dezelfde boekjes gevraagd en die kunnen na een tijdje precies weten wat er allemaal in een boekje gebeurd.

Bij dit thema “reuzen en kabouters” hadden we een boekje over kabouter bim die heel graag met de andere kabouters wil spelen maar die hebben geen zin. Uiteindelijk speelt kabouter bim alleen met de bal maar die komt hoog in de bomen waar de kleine kabouter niet bij kan. Gelukkig is er een reus in de buurt die kabouter bim kan helpen om de bal uit de hoge boom te krijgen.

Dit boekje wordt op alle 3 de groepen van kinderdagverblijf villa kakelbont geregeld gelezen waardoor een aantal kinderen steeds beter snappen waar het verhaal over gaat. Van de afbeeldingen zijn er kopietjes gemaakt en met de oudere kakelbontjes van kinderdagverblijf villa kakelbont hebben we een activiteit hierbij bedacht om te kijken of ze de volgorde nog weten van het verhaal uit het boekje en de plaatjes die erbij horen. Wat was het eerste plaatje uit het boek en wat gebeurde er op dat plaatje? Hiermee worden de gebieden van de taalontwikkeling, sociaal emotionele ontwikkeling en de rekenprikkels getest bij de kinderen bij kinderdagverblijf villa kakelbont.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan