Vormen en kleuren herkennen en benoemen bij kinderdagverblijf villa kakelbont

Ondanks dat we met verschillende thema’s werken, betekent dit niet dat we tussendoor geen andere activiteiten doen om de ontwikkeling van de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont te stimuleren.

We kijken regelmatig naar de ontwikkeling en noteren de bijzonderheden van de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont. De ontwikkelingsgebieden waar we naar kijken is onder andere naar de taalontwikkeling, speel- leerontwikkeling, sociaal- emotionele ontwikkeling, de redzaamheid en de motoriek. Iedere 6 maanden worden de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont door hun mentor geobserveerd en wordt dit in de observatielijst genoteerd. Ieder jaar wordt er ook nog een gesprek aangeboden, meestal de maand dat de kakelbontjes jarig zijn. Maar tussendoor gesprekjes voeren kan altijd op aanvraag.

IMG-20180206-WA0024

Tijdens bovenstaande activiteit zijn we met de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont bezig met de kleuren benoemen en/ of herkennen. Ze mogen de ballen in de goede hoepel leggen. Bij de oudere kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont kun je al benoemen dat de ballen en hoepels rond zijn, welke kleuren de ballen hebben, de grootte van de ballen enz. De jongere kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont leren we door te laten zien welke kleur bal in welke kleur hoepel hoort en dit benoemen we ook. Bij iedere leeftijd hebben we andere uitdagingen met deze activiteit, maar we kijken ook heel erg op het niveau van waar het desbetreffende kind hoort te zitten en proberen wat uitdaging erbij te voegen. Of juist bepaalde kinderen bij elkaar zetten tijdens deze activiteit zodat de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont van elkaar kunnen leren.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan