Vrij spelen bij Kinderopvang Villa Kakelbont in Venlo

De afgelopen weken hebben volledig in het teken gestaan van Sinterklaas. Dit is voor de kinderen van kinderopvang villa kakelbont toch wel een beetje spannend, druk, vermoeiend enz. Deze week maar even rustig aan en lekker veel vrij spelen, even afschakelen van het thema Sinterklaas. Wel introduceren we langzaam bij de langkousjes, nilssons en de tommy’s en annika’s van kinderopvang villa kakelbont het nieuwe thema “Kerst” want daar beginnen we volgende week mee. Op deze manier kunnen ze op een rustigere manier schakelen naar het nieuwe thema. Er wordt alvast een beetje geknutseld om de groepen leuk aan te kleden en de kerstboom wordt alvast op de groep gezet. Toch vinden de kakelbontjes het wel leuk om hiermee te helpen.

Ze zijn vooral met de ontwikkelingsgebieden sociaal emotionele ontwikkeling, taalontwikkeling en de fijne motoriek bezig geweest. Het samen spelen proberen we bij kinderopvang villa kakelbont te stimuleren en dan vooral op een positieve manier; dat ze leren om op elkaar te wachten, om de beurt met iets spelen, vragen of ze materiaal mogen van een ander kind enz. Bij het vissen vangen mochten 2 kakelbontjes om de beurt een vis proberen te vangen, soms moesten ze even wachten tot de ander klaar was en dit was niet altijd even makkelijk voor het andere kindje. Daarom zitten de meeste kinderen natuurlijk bij kinderopvang villa kakelbont, om onder andere zoiets te leren.

Er werd ook heerlijk met het kinetic zand gespeeld, dit is wel een van de favoriete activiteiten bij kinderopvang villa kakelbont op alle 3 de groepen. Even lekker een weekje heel veel vrij spelen!

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan