Wasmachines vullen bij kinderdagverblijf Villa Kakelbont

Tijdens het thema “wat heb jij aan vandaag” zijn de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont veel bezig met de kleding. We hebben al besproken dat kleding vies wordt (Puk had zijn kleding vies gemaakt) en dat we de kleding in de wasmachine konden stoppen want dan zou de kleding weer schoon worden maar nog niet droog.

De kinderen van villa kakelbont mochten mee de vieze was (zoals de washandjes waar de kinderen hun gezicht na elk eetmoment mee poetsen) wegbrengen naar de wasmachine. Daarna werd de wasmachine aangezet, en konden ze kijken wat er ging gebeuren met de wasmachine. De wasmachine begon te draaien, de vieze was die erin zat begon ook te draaien. Omdat het wassen van de vieze was iets langer duurt dan de concentratie van de kinderen van villa kakelbont 😉  zijn we in de tussentijd zelf een wasmachine gaan kleuren en ook kleding opgeplakt om in de wasmachine te doen. Op deze manier konden ze even iets anders doen want wachten duurt dan lang. Toen ze weer kwamen kijken naar de wasmachine ging er een piepje, de was is schoon! Maar is de was dan ook klaar als die uit de wasmachine komt? De was is nog steeds nat, wat nu? De kleding die in de wasmachine zat werd opgehangen en andere was (zoals de washandjes) kon de droger in en de droger maakte de was droog want schoon dat was de was al geworden. De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont konden uiteindelijk nog komen kijken naar de droger toen de was klaar was, en toen was het wel droog (maar ook nog een beetje warm) En de kleding op het wasrek was ook droog geworden en niks was meer vies.

De kakelbontjes van kinderdagverblijf villa kakelbont namen trots hun zelfgemaakte wasmachine met kleding erin mee naar huis en konden precies vertellen tegen de ouders hoe een wasmachine werkt.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan