Wateractiviteiten bij kinderdagverblijf villa kakelbont in Venlo

Bij kinderdagverblijf villa kakelbont is het altijd een groot feest en de activiteiten blijven gevarieerd en dicht bij de ontwikkeling van de kinderen. Omdat het warme weer blijft aanhouden blijven de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont overdag lekker binnen spelen. Het is te warm om dan buiten te spelen dus dit doen we voornamelijk meteen in de ochtend en eventueel op het einde van de dag. Maar dat betekent niet dat ze binnen niet met water kunnen spelen….

De kakelbontjes hebben kunnen kennis maken met drijven en zinken van bepaalde materialen. Hoe kan het dat er iets blijft drijven en hoe kan het dat iets anders zinkt in het water? En wat gebeurd er met het ijsklontje, blijft die drijven in het bakje of gaat het ijsklontje verdwijnen? De kakelbontjes van de tommy’s en annika’s van kinderdagverblijf villa kakelbont vinden het maar al te interessant om dit te kunnen ontdekken en ermee aan de slag te gaan.

Maar wat kun je nog meer met ijsklontjes behalve dat ze smelten of dat je ze kunt proeven? Er is een experiment geweest bij de tommy’s en annika’s want ze gingen ontdekken of je met ijsklontjes ook kan verven. Dat is wel een beetje gek want hoe kun je nu gaan verven met ijsklontjes? Je ziet dan toch alleen water op het papier, ijsklontjes hebben toch geen kleur? De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont kunnen toveren want kijk maar naar de onderstaande foto, hier zijn ze met de waterverf aan het verven en de ijsklontjes zijn de kwasten, wat een leuk experiment!

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan