Ijsjes maken/ ontdekken bij kinderdagverblijf villa kakelbont

Dit is de laatste week van het thema “oef wat warm”en de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont zijn nog volop bezig met al die lekkere ijsjes. Ze kunnen onder andere zelf ijsjes maken in de ijsjeswinkel. We hebben hier verschillende soorten materialen zodat ze zelf ijsjes kunnen maken zoals een hoorntje of een bakje waar bolletjes ijs in kunnen. We hebben ook dozen van ijsjes bewaard zodat ze ook hiermee kunnen spelen in het winkeltje. Tijdens de vrije speelmomenten spelen de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont regelmatig in de ijsjeswinkel en de juffies krijgen de allerlekkerste ijsjes van de kakelbontjes. Soms krijgen we zelfs de lekkerste combinaties van een pannenkoekijs tot wortelijs maar de kinderen maken het allemaal even lekker 😉

Knutselen blijft ook een favoriete activiteiten bij de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont dus er zijn ook veel ijsjes gemaakt de afgelopen weken. Soms werden die geverfd of plakken met plaksel enz. Steeds weer een andere creatieve manier werd er gevonden om de ijsjes te maken.

Ook de jongste kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont mochten ontdekken met de ijsjes. Van waterballonnen kon je ook ijsbolletjes maken zodat de baby’s de vorm konden ontdekken van de ijsjes want die zijn rond. En een waterballon voelt ook nog eens anders en gek. Wat kun je allemaal met de waterballonnen doen? Ze kunnen in de bakjes worden gelegd of in het hoorntje en er is ook een ijsschep erbij. De baby’s van kinderdagverblijf villa kakelbont vonden het erg interessant om dit allemaal te ontdekken.

 

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan