Zomerse temperaturen bij Kinderopvang Villa Kakelbont

De temperaturen beginnen te stijgen in Nederland, zo ook in Venlo bij kinderopvang villa kakelbont. Bij te warm weer blijven de kakelbontjes binnen en hebben we gelukkig airco zodat het iets koeler is dan buiten. We zorgen op alle 3 de groepen er wel altijd voor dat de airco maximaal 5 graden verschil heeft met de temperaturen buiten.

Zolang de temperatuur het toelaat, blijven de kakelbontjes in groepen buiten spelen want frisse lucht en veel buiten spelen vinden wij als team van kinderopvang villa kakelbont erg belangrijk.

Buiten kunnen er veel spellen gedaan worden, vooral fietsen en in de zandbak spelen wordt veel gedaan. Fietsen is goed voor de motoriek en stabiliteit. In de zandbak komen vooral rekenprikkels voor de kinderen aan bod zoals een beker vol en weer leeg maken. Dus tijdens het vrij spelen zijn ze evengoed bezig met hun ontwikkeling. Regelmatig proberen de nilssons, langkousjes en de tommy’s en annika’s andere activiteiten aan te bieden, behalve het fietsen en in de zandbak spelen. Soms is er een parcour die ze af mogen leggen, dan kunnen ze in de tuin van kinderopvang villa kakelbont ergens onderdoor of overheen, springen of balanceren enz.

De jongste kinderen nemen we regelmatig mee naar buiten. De baby’s kunnen in de box liggen en de kinderen rond 1 jaar (die nog niet kunnen lopen maar wel veel ruimte willen krijgen om zich te ontwikkelen) krijgen de ruimte om buiten te spelen met nieuw materiaal. Daarom blijven de fietsen meer in de schuur staan, want de oudere kinderen die op de fietsen kunnen fietsen bij kinderopvang villa kakelbont letten niet altijd even goed op de handen en voeten van de jongere kinderen die voorbij kruipen.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan