Rupsje nooitgenoeg bij Kinderopvang Villa Kakelbont

Bij de nilssons van kinderopvang villa kakelbont mochten de kinderen rupsje nooitgenoeg knutselen.

Rupsje nooitgenoeg is een prentenboek voor kleuters. Het gaat over een rups dat altijd honger heeft. Gedurende het grootste deel van het boek is het rupsje aan het eten, tot het rupsje zich aan het eind van het boek ontpopt tot een prachtige vlinder. In het verhaal wordt een rups gevolgd, die zich door een bonte verzameling objecten heen eet, zoals ijsjes, salami, watermeloen en een lolly, voordat hij zich uiteindelijk ontpopt tot een vlinder. Het gaat over de levenscyclus van een vlinder, leert kinderen tot vijf tellen, behandelt de dagen van de week en verschillende soorten voedsel.

Omdat de kinderen van kinderopvang villa kakelbont bezig zijn met het thema “eet smakelijk” mocht rupsje nooitgenoeg niet ontbreken.

Eerst werd het boek voorgelezen en mochten de kakelbontjes van kinderopvang villa kakelbont kijken wat rupsje nooitgenoeg ging eten, wat eten rupsen? Waar is de rups gebleven op het einde van het boek? Hoe kan het dat er ineens een vlinder is? Daarna mochten de kakelbontjes van de nilssons van kinderopvang villa kakelbont een mooi knutselwerkje maken van de rups en de appel, er zitten allemaal gaten in de appel want de rups had honger.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan