Nationale bellenblaas dag bij Kinderopvang Villa Kakelbont

 

Bedenker Flip Looyen startte in 2011 de eerste Bellenblaasdag. Hoewel de feestdag dus al 4 jaar bestaat, is nog niet iedereen bekend met het fenomeen. Daarom vonden we het bij kinderopvang villa kakelbont in Venlo leuk om aan dit initiatief deel te nemen.

Het idee erachter: door bellen te blazen heb je plezier, doe je een wens of (ge)denk je (aan) iemand. Wanneer iedereen het ook nog eens samen op dezelfde dag doet, ben je niet alleen maar voel je juist een sterke verbondenheid. Bij kinderopvang villa kakelbont is de leeftijd zo jong dat het idee anders uitgevoerd is geworden dan een wens doen of aan iemand denken. Hierbij stond vooral het plezier centraal en op verschillende manieren kennismaken met de bellenblaas.

We hebben bijvoorbeeld normale bellenblaas of uit een pistool kunnen allemaal kleine bellenblazen komen enz. Zo kunnen de kinderen van de langkousjes, nilssons en de tommy’s en annika’s van kinderopvang villa kakelbont meteen kennismaken met verschillende grootte van de bellenblaas. Sommige bellen zijn heel klein en andere bellen zijn weer een stuk groter.

Verder mochten de kinderen van kinderopvang villa kakelbont andere activiteiten doen die met bellenblazen te maken had zoals met een wc rol bellen stempelen op een blaadje. Het was erg leuk voor de kinderen van kinderopvang villa kakelbont om mee te doen aan de nationale bellenblaasdag!

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan