Stimulering van de fijne motoriek bij Kinderopvang Villa Kakelbont

Bij het thema oef wat warm hebben we het vooral over ijsjes verkopen of ijsjes knutselen bij de langkousjes, nilssons en de tommy’s en annika’s van kinderopvang villa kakelbont in Venlo. Maar er horen nog meer dingen die te maken hebben met dit thema. Vaak is het met  het warme weer dat kinderen graag spelen met water (dat is lekker koud) en staan er bij veel mensen een zwembad in de tuin. In het zwembad zit water en kan er lekker in gezwommen of gespeeld worden.

De kinderen van de langkousjes mochten een zwembroek of badpak verven, want als je in een zwembad speelt dan kan dat niet met de kleren aan. Dan krijg je een zwembroek of badpak/bikini aan.

De oudste kinderen mochten zelf proberen met waterverf de zwembroek of badpak te verven. Eerst de kwast in de beker met water en daarna in de kleur die ze willen gebruiken om te verven. Bij kinderopvang villa kakelbont vinden we het belangrijk dat kinderen zelf de kwast vasthouden voor de fijne motoriek maar met de kleur uitzoeken krijgen ze hulp. Ze leren tijdens deze activiteit ook meteen kleur benoemen of aanwijzen welke kleur ze willen. Dan benoemt de pm’ er de kleur en op deze manier leren ze ook kleur herkennen.

De baby’s van kinderopvang villa kakelbont mochten verven met andere verf met hun handen. Zo konden ze ontdekken hoe verft voelt.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan