Spelletjes spelen bij Kinderopvang Villa Kakelbont, het leukste kinderdagverblijf van Venlo

Behalve de activiteiten die met het thema te maken hebben,doen we bij kinderopvang villa kakelbont in Venlo ook andere activiteiten die bijdrage aan de ontwikkeling van de kakelbontjes van de langkousjes, nilssons en de tommy’s en annika’s.

Iedere 6 maanden wordt er een observatie gemaakt van de kinderen. Hierbij wordt gekeken naar de ontwikkeling van het kind op verschillende gebieden zoals de zelfredzaamheid, taalontwikkeling, speel en leerontwikkeing, motoriek, rekenprikkels en de sociaal emotionele ontwikkeling.

Door middel van activiteiten uitvoeren met de kinderen komen de pm’ers erachter in welk ontwikkelingsgebied ze ondersteuning nodig hebben. Kinderen die moeite hebben met bijvoorbeeld kleurherkenning, krijgen in kleine groepen activiteiten aangeboden waar de kleuren mee te maken hebben. In principe zou dit bij veel activiteiten gebruikt kunnen worden. Tellen wordt onder andere ook meegenomen bij het kijken naar  de ontwikkeling van de kinderen van kinderopvang villa kakelbont op alle 3 de groepen. En zo zijn er heel veel verschillende soorten activiteiten die gedaan kunnen worden met de kinderen waardoor ze zich kunnen ontwikkelen.

Bij de nilssons hadden ze een kleurenspel gedaan met een klein groepje. Op deze manier kunnen de kakelbontjes op een leuke en speelse manier zich ontwikkelen. Bij dit kleurenspel kan er ook het tellen of het benoemen van de dieren in meegenomen worden, zo zijn er meerdere leerzame momenten in 1 spel.

 

 

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan