Met kinetic zand spelen bij kinderdagverblijf villa kakelbont

Met kinetic zand spelen blijft bij de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont een van de favoriete activiteiten. We kunnen op verschillende manieren de kinderen stimuleren en uitdagen tijdens het spelen met dit magische zand. Tijdens ieder thema kan er wel iets creatiefs door de juffies van kinderdagverblijf villa kakelbont bedacht worden tijdens de activiteit met het kinetic zand. Tijdens dit thema proberen we de kinderen te stimuleren om poppetjes (lees familieleden) van het magische zand te maken.

Bij het thema “ik en mijn familie” draait het veel om de familie/ gezin. De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont weten ondertussen wel hoe het kinetic zand aanvoelt en wat je er allemaal mee kunt doen, die ontdekking hebben de oudere kakelbontjes al gehad. De jongste kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont beginnen wel met het ontdekken van dit speciale zand (sommige zijn zo jong dat ze het zand zelfs eerst nog in de mond stoppen om te ontdekken).

Voor de oudere kakelbontjes hebben we het iets moeilijker gemaakt want ze mogen samen met de juffies kijken of ze poppetjes kunnen maken van dit zand of alleen een gezicht met ogen, oren, mond en nog andere dingen. Sommige kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont hebben een opa met een snor, kijken of we de opa kunnen namaken van kinetic zand met de snor erbij. Op deze manier worden de oudere kakelbontjes geprikkeld om iets nieuws te ontdekken tijdens het spelen met het kinetic zand.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan