Vrij spelen bij kinderdagverblijf villa kakelbont in Venlo

Bij kinderdagverblijf villa kakelbont vinden wij het belangrijk dat de kinderen zichzelf kunnen ontwikkelen op hun eigen manier en met hun eigen creativiteit. Daarom laten we ze ook regelmatig vrij spelen op de groep, soms hebben ze nog hulp nodig tijdens de conflicten die ze onderling krijgen op de groepen maar ook hierin proberen we te stimuleren om het eerst zelf op te lossen.

Tijdens de vrije speelmomenten kunnen de juffies van kinderdagverblijf villa kakelbont wel gezellig meespelen of evengoed opletten dat alles goed blijft gaan. De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont kunnen soms verrassend creatief zijn zoals laatst tijdens het spelen met de stormbaan op de groep. We hadden de stormbaan opgebouwd met allemaal lossen blokken erbij. De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont begonnen eerst meteen te klimmen en te klauteren op de stormbaan. Daarna was er een kakelbontjes die er klaar mee was en hij begon iets anders te doen met die blokken die bij de stormbaan lagen. Maar wat zou je met al die blokken kunnen doen? Wat kun je ervan maken?

Dit kindje van kinderdagverblijf villa kakelbont had er stoelen en een tafel van gemaakt. Heel simpel maar niet iets waar de juffies van de groepen ook over hadden nagedacht. Daarna begon hij de tafel te dekken en andere kakelbontjes gingen op de kussens zitten die er heel handig als stoelen stonden. Het was heel leuk om dit rollenspel te zien. Op deze manier kunnen de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont hun eigen fantasie ontwikkelen tijdens het spelen en kunnen er leuke en gezellige situaties ontstaan.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan