Aardbeien eten bij kinderopvang villa kakelbont

Bij kinderopvang villa kakelbont vinden we het belangrijk dat de kakelbontjes van de langkousjes, nilssons en de tommy’s en annika’s gezond eten. In deze tijd zijn er weer veel aardbeien in de winkel te krijgen. We willen de kinderen van kinderopvang villa kakelbont met zoveel mogelijk verschillende soorten fruit kennis laten maken en proeven. Nu kunnen ze veel aardbeien gaan eten, dat is lekker. Maar waarom zijn aardbeien zo gezond?

Waarom aardbeien gezond zijn. Aardbeien zijn niet alleen lekker, maar bevatten ook een uniek pakket aan waardevolle voedingsstoffen. In elke hap van een aardbei vind je vitamine C, vitamine B9, foliumzuur en essentiële mineralen. En dat brengt een hoop gezondheidsvoordelen met zich mee. Aardbei is een fruitsoort. Aardbeien bevatten weinig calorieën. Er zit veel vitamine C in aardbei, en de vrucht draagt bij aan de inname van foliumzuur. Aardbei staat net als ander fruit in de Schijf van Vijf.  Aardbeien kneuzen gemakkelijk en beschimmelen snel. Ze zijn langer houdbaar met kroontje en als ze onafgedekt worden bewaard. Je kunt ze ook prima invriezen.

De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont mochten behalve aardbeien in een bakje eten ook soms aardbeien eten op een beschuit. Wat een verwennerij is het toch bij kinderopvang villa kakelbont.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan