Activiteiten bij de Tommy’s en Annika’s van Kinderdagverblijf Villa Kakelbont

Bij de tommy’s en annika’s, de 3+ groep van kinderdagverblijf villa kakelbont, hebben ze vaak net wat moeilijkere werkjes die meer gericht zijn op schoolactiviteiten. Op deze manier is de overstap van een kinderdagverblijf naar de grote school een stapje kleiner. Want kinderen die 4 jaar worden hebben ineens heel veel grote veranderen en die kleine stapjes die we hiermee kunnen helpen, doen we bij kinderdagverblijf villa kakelbont met alle liefde.

Bij de tommy’s en annika’s hebben ze iedere dag ook een vast moment een kiesbord. Dit houdt in dat ieder kind mag kiezen uit bepaalde activiteiten die er op het kiesbord zitten. Ze hebben allemaal een eigen naamkaartje met afbeelding erop en die mogen ze dan plakken bij de activiteit die ze graag willen doen. Per activiteit is er plaats voor 2 kinderen dus soms worden de groepjes ook gewisseld omdat de kinderen ook kunnen leren om meer sociale contacten te hebben of met kinderen een activiteit doen die ze nog niet zo goed kennen.

Met het mooie weer van een paar weken terug mochten ze activiteiten kiezen voor buiten, alle activiteiten waren buiten te vinden en te doen. Meestal wordt het spelen met het kiesbord binnen gedaan maar wel gebruik gemaakt van meerdere ruimtes binnen kinderdagverblijf villa kakelbont. De kinderen spelen ook met die activiteit zolang de tijd nog niet om is dus ze moeten goed nadenken welke activiteit ze willen doen. De activiteiten kunnen variƫren van iets aan tafel doen zoals knutselen, kralenplank of spelletje en activiteiten die ze op de groep kunnen doen zoals de autobaan of trein opzetten en daarmee spelen. Iedere dag zijn weer andere activiteiten op het kiesbord te vinden.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan