Thema “eet smakelijk” weer voorbij bij Kinderdagverblijf Villa Kakelbont

De afgelopen weken hebben we bij kinderdag villa kakelbont weer veel geleerd en gedaan tijdens het thema  “eet smakelijk”. Op alle 3 de groepen waren onder andere supermarkt winkels te vinden waar ze eten konden kopen.

De kakelbontjes vinden knutselactiviteiten altijd heel leuk om te doen bij kinderdagverblijf villa kakelbont, en vooral daarna vol trots aan de ouders laten zien wat ze geknutseld hebben. Tijdens dit thema zijn ook weer verschillende knutselactiviteiten gedaan op alle 3 de groepen. Zo werden er onder andere boterhammen gemaakt en mochten de kinderen eerst “boter” op de boterham smeren en daarna “jam”. De langkousjes van kinderdagverblijf villa kakelbont mochten zelfs met een plastic kindermes de boter en jam op hun boterham smeren. Zo leek het erop dat ze een echte boterham aan het smeren waren.  Deze activiteit was voor alle doelgroepen goed te doen, de oudere kinderen konden wat meer uitdaging in deze activiteit krijgen door bijvoorbeeld een boterham zelf uit te prikken met een prikmatje en prikpen.

Er was ook een lekkere activiteit voor de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont te doen want ze mochten een taart versieren met echte slagroom. Er was een afbeelding van de taart geprint en die was gelamineerd. Daarop mochten de kakelbontjes slagroom op de taart spuiten net zoals een echte bakker. Maar de slagroom proeven was toch wel het allerleukste van de activiteit bij kinderdagverblijf villa kakelbont.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan