Activiteiten met Pasen bij kinderopvang villa kakelbont in Venlo

Tijdens het thema Pasen stond er weer een leuk interactief boek centraal, deze keer ging het over gonnie en gijsje de 2 gansjes.

Het verhaal gaat over gonnie en gijsje die  paaseitjes zoeken. In het verhaal komen de verschillende kleuren aan bod dus er kan meteen geoefend worden met de kleuren benoemen en het aantal paaseieren benoemen die er te zien zijn. De jongste kinderen leren dan doordat de oudere kinderen aangeven wat het aantal eieren is en welke kleur ze zien.

Behalve de verschillende kleuren eieren die ze zien en het aantal eieren, zijn er nog meer activiteiten te doen waar de kinderen van kinderopvang villa kakelbont in Venlo met eieren bezig zijn.


Bij de nilssons mochten de kinderen met klei spelen en hier een ei van proberen te maken, het paasei kan in verschillende grootte gemaakt worden. Er zijn kleine paaseieren en grote paaseieren, die kunnen allemaal met de klei gemaakt worden. Op deze manier kunnen we zien bij de kakelbontjes, welk kind de grootte begrippen snapt van een klein ei of groot ei enz.

De kinderen van kinderopvang villa kakelbont mochten de paashaas helpen door middel van een parcours af te leggen want een paashaas heeft het heel druk met eieren verstoppen en snel weer weg zijn dus de kakelbontjes mochten heel snel een parcours afleggen net zoals de paashaas. Er waren weer veel leuke activiteiten voor de kakelbontjes met dit thema…

 

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan