Ambulance maken bij kinderdagverblijf villa kakelbont in Venlo

IMG-20180111-WA0002

De kinderen van de nilssons van kinderdagverblijf villa kakelbont hebben zelf een ambulance mogen knutselen met de juf samen. Eerst mochten ze meehelpen met het scheuren van papier, dit is weer goed voor de fijne motoriek. Tijdens de activiteiten kijken we ook bewust naar het doel van de activiteit en welke kinderen je bij de activiteit betrekt. Zoals bij het scheuren van het papier voor de ambulance, welke kinderen kunnen van elkaar leren. De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont worden geregeld in kleine groepjes verdeeld voor de activiteiten die we doen.

Dit kleine groepje heeft eerst de fijne motoriek kunnen oefenen door het scheuren van het papier en daarna het plakken op de doos. Sommige kakelbontjes vonden het wat lastiger maar door te oefenen en blijven proberen kunnen ze hierin toch hun weg vinden. En de kinderen die het wat lastiger vinden leren weer van de kakelbontjes die het wel goed kunnen, de juf van kinderdagverblijf villa kakelbont helpt natuurlijk ook mee en laat zien hoe het moet.

Als de doos helemaal vol is geplakt met de stukken papier, moet er natuurlijk ook een mooi rood kruis op de ambulance want dat is bij de echte ambulance ook zo. De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont hadden heel goed meegeholpen en de ambulance is heel mooi geworden!!!

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan