Bij kinderdagverblijf villa kakelbont is er een nieuw thema…

Na thema Carnaval is er een nieuw thema waar we ons de komende weken weer veel mee bezig gaan houden. Het thema bij kinderdagverblijf villa kakelbont voor de komende weken heet “Wat heb jij aan vandaag”. De komende tijd staat dus veel in het teken van kleding zoals sokken/ broek/ schoenen/ jas enz. Hierbij kunnen de kinderen verschillende soorten activiteiten mee doen zoals sokkenmemory voor de oudere kinderen (de juiste sokken bij elkaar zoeken) en voor de baby’s het ontdekken/ voelen van verschillende soorten kledingstukken enz.

Maar wat ook bij dit thema hoort is bijvoorbeeld helpen met de was (want kleding kan ook vies worden) en ook weer zorgen dat die schoon en droog zijn.

Puk had deze week flink geknoeid tijdens het eten (en hij had geen slabber om) dus hij moest andere kleding aan. Gelukkig konden de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont heel goed helpen om de vieze kleren van puk uit te trekken en hem weer schone kleren aan te trekken. Maar eerst moesten ze wel even kijken of de kleding niet te groot of te klein was voor puk. En wat had hij voor kleding nodig? Alleen een broek of ook een onderbroek? Moest puk sokken aan of niet? En toen puk de kleding aan had, wat moest er gebeuren met de vieze kleding? Moesten de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont die laten liggen? Wat gebeurde er thuis als de kakelbontjes vieze kleren hadden? Gelukkig hadden wij een wasmachine op de groep zodat de kleding gewassen kon worden. Maar nadat ze in het wasmachine hadden gezeten waren de kleren nat, wat moesten de kakelbontjes nu doen? De was ophangen aan het wasrek zodat de kleding weer droog werd en daarna nog mooi strijken op de strijkplank met het strijkijzer. De kakelbontjes van kinderdagverblijf villa kakelbont waren zo enthousiast dat ze zelfs allemaal tegelijk de kleren wilden strijken.

 

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan