Blotevoetenpad bij kinderdagverblijf villa kakelbont in Venlo

IMG-20180320-WA0003

De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont mochten deze keer met hun blote voeten voelen aan de verschillende materialen, de afgelopen weken hebben ze veel met hun handen verschillende materialen kunnen voelen. Of het hard of zacht is, warm of koud, groot of klein enz. Maar voelen met de voeten? Durven de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont dit ook? En welke materialen zijn het dan waar ze met hun voeten mee kunnen voelen?

We hadden natuurlijk iets hards (macaroni) in een doos gelegd, watjes in een andere doos wat dan zacht is, geribbeld kleedje waar ze met de voeten overheen kunnen lopen, kleine rijstkorrels en zachte stukjes playmais. De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont konden wel zien wat het allemaal was want het was al spannend genoeg dat ze dit met hun voetjes gingen voelen. Sommige kinderen vonden het evengoed heel spannend, ondanks dat ze wisten wat er allemaal in de dozen lagen. En hoe voelt het materiaal aan de voetjes? Kunnen de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont dit zelf ook een beetje omschrijven of is dat nog te lastig? Als het te lastig was, hielp de juf mee door het zelf te benoemen dat iets lekker zacht was of juist heel hard.

De meeste kakelbontjes vonden het gelukkig zo leuk dat ze allemaal vaker met hun blote voetjes in de dozen wilde gaan staan en dit konden voelen. Daarna konden ze natuurlijk ook nog met de handen voelen in de dozen, voelt dit dan ook hetzelfde als dat je met de voeten voelt?

 

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan