Kinderdagverblijf villa kakelbont doet mee aan de nationale pannenkoekendag

Afgelopen vrijdag 16 maart 2018 was er nationale pannenkoekendag! De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont die op vrijdag altijd komen spelen hadden wel geluk dat ze op de vrijdag komen. Wie houdt er nu niet van pannenkoeken?

Voor de jongere kinderen is het natuurlijk niet even duidelijk wat pannenkoekendag is of wat pannenkoeken zijn. Daarom hebben we bij kinderdagverblijf villa kakelbont de hele dag in het teken gezet van pannenkoeken. Onder andere pannenkoeken zelf maken van zand/ klei, pannnenkoeken knutselen met poedersuiker erop, kleurplaat kleuren van de pannenkoek en het allerbelangrijkste voor de kakelbontjes van kinderdagverblijf villa kakelbont: het eten van de lekkere pannenkoeken.

IMG-20180316-WA0018

De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont weten na de nationale pannenkoekendag al helemaal wat een pannenkoek is en de verschillende manieren om activiteiten te doen die met pannenkoeken te maken hebben.

IMG-20180316-WA0023

De oudere kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont, die bij de tommy’s en annika’s zitten mochten zelfs helpen om pannenkoeken te maken. Wat heb je allemaal nodig om pannenkoeken te kunnen maken? Hoeveel eieren heb je nodig en hoeveel melk? Hoe krijg je daar dan pannenkoeken van? De kakelbontjes van de tommy’s en annika’s van kinderdagverblijf villa kakelbont hadden heel goed geholpen en daarna ging de juf de pannenkoeken via de koekenpan bakken. De kinderen mochten van een afstandje toekijken want als je te dichtbij komt dan kunnen de kakelbontjes zich pijn doen en dat willen we natuurlijk niet. De zelfgemaakte pannenkoeken waren uiteraard heerlijk, op naar de volgende nationale pannenkoekendag!!!

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan