Buitenspeeldag 2018 bij kinderdagverblijf villa kakelbont

Kinderdagverblijf villa kakelbont doet regelmatig mee aan speciale dagen die worden georganiseerd door het jaar heen. Zo ook de Nationale buitenspeeldag 2018. Deze is op woensdag 13 juni en dat houdt in dat de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont de hele dag buiten spelen met verschillende soorten activiteiten. Gelukkig was het wel droog want met de regen buiten spelen is toch net iets minder leuk om te doen.

In heel Nederland willen ze dat kinderen weer meer buiten gaan spelen. Onderzoek van Jantje Beton heeft uitgewezen dat ruim 1 miljoen kinderen niet meer elke dag de deur uitgaan om te spelen. De jaarlijkse Buitenspeeldag moet de jeugd stimuleren om dat wel te doen.

Bij kinderdagverblijf villa kakelbont wordt dit wel op hun eigen niveau gedaan, de doelgroep is toch wat jonger dan schoolgaande kinderen. Maar het doel is om lekker veel buiten te spelen en leuke activiteiten aan te bieden.

Het bewegen van de kinderen stimuleren staat hierin ook centraal, dus een circuitje voor de oudere kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont organiseren of ouderwets stoepkrijten en met bellenblaas of waterballonnen spelen. Het kan allemaal bij kinderdagverblijf villa kakelbont.  Ook zijn er groepsactiviteiten gedaan zoals met een parachutedoek, dit is een leuke activiteit om met een grote groep te doen en veel juffies erbij zodat het nog leuker wordt om met het parachutedoek te bewegen en te spelen. Buiten dansen en zingen op leuke kinderliedjes is ook heel leuk voor de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont.

De kinderen van kinderdagverblijf vinden het altijd heerlijk om buiten te kunnen spelen, dus voor deze kinderen mag het wel altijd Nationale Buitenspeeldag zijn 😉

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan