Courgettesoep maken bij Kinderopvang Villa Kakelbont in Venlo

Kinderopvang villa kakelbont is sinds een tijdje bezig met de gezonde voeding voor de kinderen. We zijn een gezond kinderdagverblijf!

De kinderen proberen iedere 3 weken een nieuwe smaak te proeven op de boterham/ cracker. De kakelbontjes krijgen 3 weken lang hetzelfde soort gezond beleg zodat ze de tijd krijgen om aan deze smaak te wennen. Bij kinderopvang villa kakelbont kregen de kinderen de afgelopen 3 weken courgettespread voor op de boterham/ cracker. Ze mochten helpen of kijken naar hoe de courgettespread gemaakt werd, dit is het recept: (eventueel voor thuis)

Snijd de courgette in kleine stukjes en de knoflook en peterselie grof. Stop de stukjes courgette, knoflook en peterselie samen met de olijfolie en een beetje limoensap in de keukenmachine en mix het geheel tot het een gladde spread is geworden. Serveer de spread in een schaaltje en garneer met wat peterselie.

Bij de nilssons gingen ze met een paar kakelbontjes van kinderopvang villa kakelbont courgettesoep maken. Op deze manier wordt de courgette op verschillende manieren aangeboden en mochten ze proeven of ze dit lekker vonden. Het recept was voor de kinderen heel makkelijk om te helpen want ze mochten met een eigen kindermes helpen met blokjes maken van de courgette. Daarna alle blokken in de pan en dit gemengd met water op het vuur, daarna mixen tot het een soep werd. Sommige kinderen bij kinderopvang villa kakelbont vonden de courgettesoep heerlijk en andere kinderen vonden het niet zo lekker nadat ze geproefd hadden.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan