Cursus taal en spraakontwikkeling voor team van Kinderdagverblijf Villa Kakelbont

Een paar weken geleden hadden we met het team van kinderdagverblijf villa kakelbont een cursus over de taal en spraakontwikkeling van de jonge kinderen. Op alle 3 de groepen binnen het kinderdagverblijf zijn we al veel bezig met de ontwikkeling van de kakelbont, onder andere ook de taalontwikkeling. Toch is het ook wel eens fijn om hier weer even bij stil te staan en nieuwe informatie te krijgen over de taal en spraakontwikkeling.

Om de spraakontwikkeling te stimuleren bij de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont is het belangrijk om veel te lezen samen, de woorden herhalen die niet goed uitgesproken worden op de juiste manier, samen spelen en het kind volgen in zijn spel. Dit is allemaal informatie wat bij het team van kinderdagverblijf villa kakelbont bekend is maar soms is het even prettig om dit weer even te herhalen.

Communiceren is niet alleen praten met elkaar maar om iets duidelijk te maken, zelfs zonder woorden. Vooral bij de kleine kinderen is communiceren vaak door te huilen, reiken naar iets, geluidjes maken, gebaren, hand pakken en je meenemen enz.

Wanneer moet het team van kinderdagverblijf villa kakelbont aan de bel trekken voor logopedie?

  • als er twijfels zijn over de spraak en taalontwikkeling (vanaf 3 jaar)
  • slissen/klanken niet goed uitspreken
  • afwijkende mondgewoonte
  • slappe mondmotoriek
  • problemen met eten en drinken.

Het was weer een interessante cursus voor het team van kinderdagverblijf villa kakelbont en opnieuw is gebleken hoe belangrijk het blijft om goed op de taalontwikkeling te blijven letten van de kakelbontjes.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan