De verticale groepen van kinderopvang villa kakelbont in Venlo

Bij kinderopvang villa kakelbont zijn er 2 verticale groepen (de langkousjes en nilssons) Op deze groepen spelen kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar ( vaak gaan de kinderen vanaf de 3 jaar over naar het 3+ groepje van de Tommy’s en annika’s). Omdat alle leeftijden spelen op de verticale groepen kunnen de kinderen onderling veel van elkaar leren. Ze jongste kinderen leren veel taal van de oudere kinderen en de oudere kinderen leren de sociale ontwikkeling naar de andere kinderen en vooral jongere kinderen toe. Ze leren onder andere bij de langkousjes en nilssons van kinderopvang villa kakelbont dat ze voorzichtig moeten zijn bij de baby’s.

Het is mooi om te zien dat oudere kinderen rekening houden met de baby’s en er lief voor zijn, de baby’s raken sneller gewend aan alle prikkels om ze heen want er gebeurt natuurlijk heel veel qua geluiden en het zien op de groep.  Thuis is de situatie anders en zijn er niet zoveel kinderen bij elkaar de hele dag in een ruimte zoals bij kinderopvang villa kakelbont.

Bij de langkousjes was het leuk om te zien dat een 3 jarig meisje en een baby contact met elkaar maakte. Het oudere meisje zat steeds te lachen naar de baby en de baby lachte terug naar het oudere kindje van kinderopvang villa kakelbont. Deze interactie is een voorbeeld van waarom het fijn is om groepen van alle leeftijden binnen het kinderdagverblijf te hebben.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan