Droog en nat zand bij kinderdagverblijf villa kakelbont

IMG-20171103-WA0011

De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont konden vorige week lekker binnen met zand spelen. We hadden 2 bakken gemaakt met zand. In beide bakken hadden we zand vanuit de zandbak naar binnen gehaald. De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont mochten met droog en nat zand spelen maar hoe kunnen ze met nat zand spelen als er alleen droog zand binnen ligt? Hmmm even kijken naar een oplossing, gelukkig weten de juffies van kinderdagverblijf villa kakelbont wel hoe ze kunnen zorgen dat het zand nat wordt.

De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont mogen met een gieter het droge zand nat maken in een van de 2 bakken. Op deze manier hebben ze 1 bak met droog zand en in de andere bak is het zand nat. Daarna kunnen ze het zand gaan ontdekken, wat is het verschil tussen het droge en natte zand? Kun je voelen of het zand ook warm of koud is of voelen ze allebei hetzelfde aan? En natuurlijk mogen de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont met het zand spelen!

IMG-20171103-WA0002

De jongere kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont krijgen ook de kans om te ontdekken met het droge en natte zand. Eerst mogen ze met hun handen het zand ontdekken, wat voelt lekker aan en voelen de kakelbontjes ook verschil? Daarna krijgen ze schepjes en andere voorwerpen om te gebruiken voor het zand. De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont vonden dit zo’n leuke activiteit, ze konden de hele dag met het zand spelen en ontdekken!

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan