EHBO cursus voor team van Kinderdagverblijf Villa Kakelbont

Afgelopen zaterdag was het weer zover, de herhalingscursus van EHBO voor het team van villa kakelbont. Het is belangrijk dat we ieder jaar blijven oefenen en we bespreken de belangrijkste dingen voor de gevaren en risico’s voor de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont.

Wat leren we op zo’n dag? Wat moeten we doen? We krijgen ieder jaar weer de oefeningen met een babypop en een kindjespop. Hoe moet je ze reanimeren? Wat moet je doen bij verstikking/verslikking? Hoe leg je iemand in de stabiele zijligging? Wanneer moet je iemand in de stabiele zijligging leggen? Wat zijn de klachten bij een epileptische aanval of een koortsstuip enz. Weer even het geheugen van iedereen opfrissen bij kinderdagverblijf villa kakelbont 😉

Ook hebben we oefeningen met wat we moeten doen als iemand zich verbrand of in de vinger snijdt enz. Of wat moet je doen als een kind door een bij/ wesp is gestoken of een tekenbeet heeft? Dit zijn allemaal belangrijke onderdelen die we bij kinderdagverblijf villa kakelbont hopelijk nooit nodig hebben maar wat wel belangrijk is om te weten wat we in bepaalde situaties moeten doen.

Ruim 140.000 kinderen belanden jaarlijks op de Spoedeisende Hulp door een ongeluk in of om het huis. De meeste behandelingen zijn voor valpartijen en vergiftiging. Kinderen belanden vaker dan nodig in het ziekenhuis, omdat veel ouders niet weten wat ze moeten doen. De EHBO-kennis van veel jonge ouders schiet namelijk tekort. Uit onderzoek blijkt dat het kennisniveau zo slecht is dat Nederland tot de onderste drie landen van Europa behoort, als het om EHBO-kennis bij burgers gaat. Als je (jonge) kinderen hebt, is het belangrijk dat je precies weet wat je moet doen in geval van nood.

In deze serie (zie onderstaande link)  legt Lisa Wade stap voor stap uit hoe je moet handelen.

https://www.oudersvannu.nl/video-categorie/kinderehbo/

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan