Eten met de reus en kabouter bij kinderdagverblijf villa kakelbont

IMG-20170914-WA0000

Nog steeds zijn de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont flink bezig met het thema. En de kinderen weten ondertussen heel goed al het verschil tussen groot en klein. Doordat we in iedere activiteit het verschil blijven benoemen, gaan de kinderen dit steeds beter begrijpen. De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont mochten gaan “lunchen” met de reuzen en kabouters.  Eerst werd er de tafel gedekt maar hebben reuzen en kabouters eigenlijk wel dezelfde grootte bestek? En zitten ze ook op evengrote stoelen? Dit zijn allemaal vragen waar we het vooraf met de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont over hebben.

De reus is heel en groot en de kabouter is heel klein. Wie krijgt er dan een heel groot bord en beker en wie krijgt er dan een heel klein bordje met bekertje? En waar kun je aan zien welk bord groot en welk bord klein is? Dit zijn allemaal vragen die tijdens deze activiteit beantwoord worden bij kinderdagverblijf villa kakelbont. De kakelbontjes mogen voor de reus en de kabouters eten maken, krijgt de reus ook meer eten dan een kabouter? En is het eten van de reus groter dan het eten van de kabouter?

De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont vonden het heel gezellig om met de reus en de kabouter te eten. De reus zat op een grote stoel, kreeg een groot bord, beker en lepel terwijl de kabouter een klein stoeltje had met een klein bekertje, bordje en een kleine lepel.

En de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont zaten die op een grote stoel of kleine stoel? Alle kakelbontjes vinden dat ze al heel groot zijn 😉

 

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan