Thematafel met kabouterhuis bij kinderdagverblijf villa kakelbont in Venlo

IMG-20170901-WA0000

Bij kinderdagverblijf villa kakelbont hebben we bij ieder thema ook een thematafel. Dit houdt in dat kinderen zelf met de spullen die daar liggen mogen en kunnen spelen op kindhoogte. Tijdens het spelen bij de thematafel kan het zijn dat als de ouders komen, dat er niks op de thematafel ligt. De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont nemen het speelgoed wel eens mee naar de andere kant van de ruimte, dan is de thematafel leeg. We proberen er altijd voor te zorgen dat de spullen tijdens het opruimen weer terug naar de thematafel worden gebracht.

Op de thematafel liggen kleine kabouters waar de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont mee kunnen spelen met ene kabouterhuis. Er zijn ook grotere kabouters waar de kakelbontjes mee kunnen spelen. Deze zijn iets zachter (knuffels) en ook geschikt voor de jongere kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont. Met de kinderen van kinderendagverblijf villa kakelbont hebben we gekeken welke kabouters er passen in het kabouterhuis. Zijn het de grote kabouters of de kleine kabouters?

IMG-20170918-WA0011

De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont hadden al vrij snel in de gaten dat de grote kabouters te groot waren voor het kabouterhuisje. Toch nog even proberen of die kabouter toch in het huisje past maar die kwam niet verder dan alleen een voet. De kleine kabouter paste wel in het huisje en het dak kon er zelfs nog op blijven. Maar passen ook 2 kleine kaboutertjes in het huisje? Of zelfs 3 kabouters? De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont probeerden zelfs een kabouter op zijn hoofd in het huisje te krijgen zodat er toch 2 kabouters in het huisje konden wonen. Gelukkig was er ook een groter kabouterhuisje en daar konden de grotere kabouters wonen. Zo hadden alle kabouters toch hun eigen huisje 🙂

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan