Exploratiebak thema carnaval bij kinderopvang villa kakelbont in Venlo


Tijdens het thema carnaval/vastelaovend worden er veel verschillende soorten activiteiten aangeboden die met het thema te maken hebben bij kinderopvang villa kakelbont. Zo is er tijdens dit thema een exploratiebak waar de kinderen kunnen ontdekken met confetti en serpentine. Voor alle leeftijden is deze exploratiebak interessant maar voor de oudere kinderen van kinderopvang villa kakelbont hebben we gekeken naar wat meer uitdaging bij de exploratiebak die bij kinderopvang villa kakelbont staat.

De jongste kinderen kunnen vooral ontdekken met de confetti en serpentine door ermee in de lucht te gooien, met een lepel in een bakje of beker te stoppen enz. Het voelen en ontdekken staat hierbij voorop en de juf die erbij zit benoemt dat dit confetti en serpentine is. Op die manier leren de kinderen wat dit is en door het veel te benoemen wordt dit sneller onthouden.

De oudere kinderen krijgen wat meer een spelvorm bij deze activiteit want er liggen verschillende kaarten verstopt in de exploratiebak tussen de serpentine en confetti. De afbeeldingen hebben allemaal met het thema carnaval te maken zoals de prins, optocht enz. De kinderen van kinderopvang villa kakelbont  kunnen de afbeelding bekijken en vertellen wat ze zien. Uiteraard mogen ze ook gewoon spelen en ontdekken bij de exploratiebak!

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan