Fijne motoriek stimuleren bij Kinderdagverblijf Villa Kakelbont in Venlo

Bij de tommy’s en annika’s van kinderdagverblijf villa kakelbont kregen de kinderen een moeilijk werkje waarin de fijne motoriek werd gestimuleerd.

Ze kregen allemaal een bakje met water erin en daarna werden er hele kleine/ fijne elastiekjes in het bakje met water gedaan. Hmm maar hoe konden de kakelbontjes die kleine elastiekjes uit het water krijgen? Het zou heel makkelijk zijn geweest als ze gewoon met hun hand in het bakje met water de elastiekjes eruit konden halen. Maar bij de tommy’s en annika’s zijn moeilijke werkjes voor de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbontjes want deze kakelbontjes zijn al heel groot dus geen natte handen…

Ze kregen allemaal een stokje en mochten proberen om met het stokje de elastiekjes uit het water te krijgen. Dit is goed voor de stimulering van de fijne motoriek, bij kinderdagverblijf villa kakelbont proberen we regelmatig activiteiten uit te voeren die gestimuleerd worden voor verschillende ontwikkelingsgebieden van een kakelbontje.

Soms was het nog vrij moeilijk om de elastiekjes uit het water te krijgen, de kakelbontjes van de tommy’s en annika’s zaten vol concentratie tijdens deze activiteit en ze probeerden alle elastiekjes uit het water te krijgen met het stokje. De tommy’s en annika’s van kinderdagverblijf villa kakelbont hadden uiteindelijk alle elastiekjes uit het bakje met water gekregen!

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan