Kinderdagverblijf Villa Kakelbont met de klei spelen

Bij de nilssons van kinderdagverblijf villa kakelbont mochten de kinderen met de klei spelen. Vaak mogen de kinderen hun eigen creativiteit inbrengen en vooral het ontdekken van dit materiaal, maar soms zijn er ook voor de oudere kinderen wat meer uitdagingen nodig. Bij de nilssons mochten ze een appeltaartje proberen na te maken want dat vinden de reuzen en kabouters erg lekker!

Welke vorm heeft een appeltaartje? Hoe kun je de klei in de vorm (rond) krijgen voor het appeltaartje? Bij kinderdagverblijf villa kakelbont is het soms nog eens nadenken tijdens bepaalde activiteiten. Lusten de kinderen zelf ook appeltaartjes? Wat zit er in een APPELtaartje?

De nilssons van kinderdagverblijf villa kakelbont hadden heel erg hun best gedaan om een lekker klei appeltaartje te maken, het ene appeltaartje was iets groter als het ander appeltaartje maar uiteindelijk is het ook goed om te zien welk kindje concentratie blijft houden om hetzelfde te maken als de juf van de groep. En welk kindje vindt het nog lastig of bij welk kindje is er geen concentratie en heeft iets heel anders gemaakt van de klei.

Bij de nilssons waren er lekkere appeltaartjes gemaakt, alleen jammer dat die van klei gemaakt zijn want nu konden we ze niet opeten.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan