Fruit eten bij Kinderdagverblijf Villa Kakelbont

Bij kinderdagverblijf villa kakelbont hebben we 2 fruitmomenten op 1 dag voor alle kinderen van de langkousjes, nilssons en de tommy’s en annika’s. ‘Smorgens krijgen ze rond 930 uur fruit en de middag rond 1500 uur fruit. Vaak krijgen de kakelbontjes het standaard fruit te eten zoals appel, peer, banaan, druiven, mandarijn.

Tijdens een teamvergadering heeft het team besloten om iedere week ook speciaal fruit toe te voegen aan het fruit wat we al hebben om de smaakontwikkeling te blijven stimuleren. In groepsverband kunnen de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont net wat weer stimulans hebben om iets nieuws te proberen door andere kinderen die het proberen dan om thuis iets nieuws te proberen.

Deze week hebben alle 3 de groepen extra wat wortels, komkommer en galia meloen in het bankje liggen. Tijdens het fruitmoment wordt er wel eerst even bij stilgestaan, wat er nu allemaal ligt op het dienblad Is dit allemaal fruit? Zit er ook groente bij en zo ja welke groente? Volgende week staat weer ander fruit/ groente centraal wat ze de hele week kunnen proberen te proeven en te eten.

Bij de nilssons van kinderdagverblijf villa kakelbont probeerden ze de kinderen te stimuleren mede door het bakje fruit aantrekkelijk te maken, een fruitcocktail klinkt meteen veel lekkerder natuurlijk 🙂

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan