Samen gezond beleg maken bij kinderopvang villa kakelbont

In een paar verhalen terug konden we foto’s zien van verschillende soorten gezond beleg wat er bij kinderopvang villa kakelbont aangeboden werd. Vaak werd dit vooraf al gemaakt en soms waren er meiden die thuis het gezond beleg gemaakt hadden en dit meenamen naar kinderopvang villa kakelbont. Soms werd er gekozen om de kinderen bij kinderopvang villa kakelbont te laten zien hoe het gezond beleg gemaakt werd, op deze manier zagen ze wat er in zat en was de kans aanwezig dat het proeven van dit gezond beleg gestimuleerd zou worden omdat ze zagen hoe dit gemaakt werd.

Het gezond gevarieerd beleg is uitgeprobeerd in de periode dat er niet veel kinderen bij kinderopvang villa kakelbont kwamen spelen. De kinderen die er waren, kregen alle kans om te kijken bij het eten bij het fornuis, want er waren niet heel veel kinderen die dit allemaal wilden zien. Hoog in de stoel was het veiligste en ze konden goed alles zien. Doordat het interessant was wat er gebeurde tijdens het koken, kregen de paar kakelbontjes die er waren sneller zin om dit te proeven. Ze wisten wat er in zat en hoe het gemaakt werd.

Bij kinderopvang villa kakelbont gaan we als team brainstormen over welk gezond beleg wel geproefd werd (en lekker was) en welk gezond beleg niet. Naar aanleiding hiervan, gaan we daarna het gezond beleg weer vaker aanbieden aan alle kinderen van kinderopvang villa kakelbont wat goed ontvangen was geworden.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan