Voorlezen voor alle doelgroepen bij Kinderopvang Villa Kakelbont

Bij kinderopvang villa kakelbont vinden wij het erg belangrijk dat er veel wordt voorgelezen. Samen een boekje lezen en plaatjes bekijken, het is voor jong en oud vaak een heerlijk rustgevend moment. Voorlezen is niet alleen maar leuk, maar het prikkelt ook de fantasie en stimuleert de taal- en spraakontwikkeling. De kinderen hebben bij kinderopvang villa kakelbont zelf de mogelijkheid om boekjes te pakken en lezen wanneer ze willen. Door het voorlezen van boeken vergroten we de woordenschat en stimuleren we de uitspraak. Bij elk thema staat een boek centraal. De kinderen zullen dit verhaal verschillende keren horen dus herkenning speelt dan een grote rol.

Ook de fantasie van de kinderen bij kinderopvang villa kakelbont wordt ontwikkeld door het lezen van verhalen. We lezen boeken voor die aansluiten bij hun belevingswereld. Kinderen kunnen de link leggen met hun eigen ervaring en het naspelen in hun vrij spel.

Bij kinderopvang villa kakelbont in Venlo streven we ernaar om een huiselijke sfeer te creƫren en daar draagt boeken lezen aan bij. Samen met een kind op schoot of met een (klein) groepje. Door van het voorleesmoment een intiem, knus moment te maken, bieden we de kinderen een gevoel van veiligheid.

Bij kinderopvang villa kakelbont hebben we een voorlees coƶrdinator , dit is Laura die werkzaam is bij de tommy’s en annika’s.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan