Gezonde traktaties bij kinderdagverblijf villa kakelbont

Regelmatig vieren wij feest bij kinderdagverblijf villa kakelbont. Als de kakelbontjes jarig zijn , mogen ze trakteren want dat hoort natuurlijk bij een feestje.

Een verjaardag betekent feest en bij zo’n verjaardag komt vaak een traktatie kijken. Er kan zowel een niet-eetbare traktatie als een eetbare traktatie aangeboden worden. Wij van team kinderdagverblijf villa kakelbont vinden het belangrijk dat de eetbare traktaties zo gezond mogelijk zijn. We vragen ouders dan ook om traktaties zo klein mogelijk te houden en niet te calorierijk te maken. Ouders kunnen de richtlijnen trakteren van het Voedingscentrum raadplegen. Voor traktatie-ideeën adviseren wij de traktaties op de  website www.voedingscentrum.nl/trakteren, het boek ‘Feest! 46 traktaties voor school of thuis’ van het Voedingscentrum en de traktaties met fruit en/of groente van de website www.gezondtrakteren.nl.

Hierboven een foto van een creatieve moeder van de nilssons voor de traktatie van haar kind bij kinderdagverblijf villa kakelbont. De kinderen maakt het allemaal niks uit wat voor traktatie er is, als ze maar iets krijgen 😉  Ook een watermeloen eten of proeven ze allemaal en de kakelbontjes zeuren niet om een “lekkere” traktatie.

Wij blijven wel heel benieuwd naar de creativiteit van de ouders bij kinderdagverblijf villa kakelbont 😉 Het belangrijkste is uiteindelijk dat het iets kleins is en iets gezond dus er hoeft niet een hele dag in de keuken voorbereidingen getroffen te worden. Kan ook heel simpel, vinden wij ook goed!

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan