Gezonde voeding bij Kinderopvang Villa Kakelbont in Venlo

Vorig jaar had het team van kinderopvang villa kakelbont een cursus gevolgd over een gezonde leefstijl. Nadat we de cursus succesvol afgerond hadden, zijn we stapsgewijs aan de slag gegaan met een gezondere leefstijl bij kinderopvang villa kakelbont. Als eerste zijn we begonnen met het ongezondere beleg niet meer te bestellen zoals pasta. Daarna hebben we ook besloten dat er geen limonade/ diksap gegeven wordt aan de kakelbontjes bij kinderopvang villa kakelbont. Dit kregen ze alleen ’s middags bij het fruit maar dat werd vervangen door water. De kinderen bij kinderopvang villa kakelbont krijgen ‘smorgens water of thee bij het fruit, bij de boterham een beker melk en ‘smiddags water bij het fruit.

De traktatie is bij kinderopvang villa kakelbont ook veranderd. Voorheen mochten kinderen zelf iets trakteren en dan zo gezond mogelijk. Vanaf dit jaar is er afgesproken dat de traktatie geregeld wordt door kinderopvang villa kakelbont zelf. De jarige mag kiezen tussen maisknabbels, rozijnen of popcorn( deze wordt ter plekke gemaakt en zonder zout)

Sinds een aantal weken is het team van kinderopvang villa kakelbont zelf aan de slag gegaan met gezond beleg maken. De kinderen geven we de mogelijkheid om dit te proeven en we geven zelf het goede voorbeeld door dit beleg zelf ook te eten. Op die manier kunnen de kakelbontjes gestimuleerd worden om dit ook te proeven. Hieronder een paar heerlijke gezonde boterhammen die we bij villa kakelbont hebben gegeten…

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan