Rituelen en dagrimte bij Kinderopvang Villa Kakelbont in Venlo

Voor de kakelbontjes die tijdens de periode van de noodopvang komen  naar kinderopvang villa kakelbont proberen we het zo “normaal” mogelijk te houden. Ondanks dat er minder kinderen zijn, proberen we steeds op dezelfde dagen dezelfde meiden te laten werken. Dat ze weten wie hun juf op de groep is als ze komen. Ook het dagritme houden we aan en blijven op dezelfde tijden dezelfde activiteiten en eetmomenten aanbieden. Structuur is heel belangrijk voor de kinderen en bij kinderopvang villa kakelbont blijven we dit geven ondanks veranderingen.

Zo blijven er evengoed uitjes georganiseerd worden. Hiermee houden we extra rekening met de richtlijnen van het RIVM zoals drukke plaatsen vermijden en 1,5 meter afstand enz. In deze tijd van het jaar zijn er in de vijvers/sloten veel eenden te vinden. Hoe leuk is het dan om eenden te gaan voeren. Brood vinden ze erg lekker en bij kinderopvang villa kakelbont hebben we soms brood over die we aan de eenden kunnen geven.

Liedjes zingen en dansen is een vast ritueel bij kinderopvang villa kakelbont. Vaak maken we gebruik van het liedjeskoffer waar veel kinderliedjes te vinden zijn. Op drukke momenten worden regelmatig liedjes gezongen bij de langkousjes, nilssons en Tommy’s en annika’s. Dan worden de kinderen bij kinderopvang villa kakelbont rustig en gaan ze meezingen.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan