Grabbeldoos bij Kinderopvang Villa Kakelbont in Venlo

Bij kinderopvang villa kakelbont is stagiaire Femke van de nilssons aan de slag gegaan om een grabbeldoos te maken voor de kinderen van de langkousjes, nilssons en de tommy’s en annika’s.

De grabbeldoos is versierd met mooi inpakpapier van sint en piet en binnenin zitten allemaal voorwerpen die met het thema sinterklaas te maken hebben. De kinderen mogen om de beurt grabbelen in de doos en zeggen wat ze voelen. Voor de oudste kinderen van kinderopvang villa kakelbont is de grabbeldoos heel interessant maar ook een beetje spannend. Wat zullen ze voelen in de doos, is dit hard of zacht? Groot of klein? Licht of zwaar? enz. Welke vorm heeft het voorwerp en wat heeft het voorwerp met sinterklaas te maken? De kinderen leren tijdens deze activiteit het wachten op elkaar, de taalontwikkeling wordt gestimuleerd, de fijne motoriek door middel van het voelen van de materialen enz.

De jongste kinderen van kinderopvang villa kakelbont zullen vooral bezig zijn met het ontdekken van de grabbeldoos en de voorwerpen voelen en raden is een stap verder. Met de hand de doos ingaan is voor sommige kakelbontjes heel spannend en andere vinden het juist erg leuk. Maar ontdekken en de voorwerpen eruit halen is al een leuke activiteit op zich, er wordt wel benoemd door de juffies wat het voorwerp is. Er zit bijvoorbeeld een pietenmuts in de doos, een wortel voor het paard van sinterklaas enz.

Deze activiteit is ook leuk voor thuis 🙂

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan