Pepernoten bakken met de bakkakelbontjes van Kinderopvang Villa Kakelbont

Bij kinderopvang villa kakelbont hebben we met de kinderen van de langkousjes, nilssons en de tommy’s en annika’s veel pepernoten gemaakt. De zelfgemaakte pepernoten zijn natuurlijk het allerlekkerste om te eten dus de kakelbontjes mochten geregeld helpen met pepernoten maken.

De pepernoten van sinterklaas en zijn pieten zijn allemaal rond, maar hoe komen de pepernoten rond? Wat moet je hiervoor doen? In de verpakking zit er bruine pepernotenmix en hier moet water bij, vervolgens zal de juf van kinderopvang villa kakelbont dit kneden tot een grote bruine bol. Daarna krijgen alle kakelbontjes van kinderopvang villa kakelbont een stukje van deze grote bol en mogen ze er zelf allemaal kleinere bolletjes van maken. Voor het ene kindje is dit makkelijker dan voor het andere kindje, ook zijn de maten verschillend van de bolletjes om pepernoten te maken. Er zullen grote pepernoten tussen zitten en kleinere pepernoten. Maar er zijn ook jongere kinderen die mogen helpen en die niet zo goed begrijpen hoe er ronde pepernoten van gemaakt worden. Er zitten dan ook langere pepernoten tussen, maar alle vormen en maten zijn goed want het is de eigen creatie van de kinderen van kinderopvang villa kakelbont en dit is het belangrijkste!

Sommige kinderen wilden al het deeg zelf eten want die waren nog net te jong om te snappen dat er pepernoten gemaakt moesten worden en daarna nog in de oven voordat ze gegeten konden worden. De pepernoten hebben de kakelbontjes zelf heerlijk gemaakt bij kinderopvang villa kakelbont.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan